Автор: admin
Публикувано на: 02.03.2010 23:29:39

Рейтинг:

Женева
След като миналата година Brabus представи екстремният E V12 , базиран на Mercedes E-Class, в който е внедрен V12 двигател, сега немският тунер е извършил същата операция и с E-Class Coupe.

Автомобилът прави дебют на провеждащото се в момента изложение в Женева, което ще е отворено за посетители от четвъртък. Той е наречен E V12 Coupe и се предлага на заможни клиенти, срещу скромните 478 000 евро.

Както и седанът, Brabus E V12 Coupe разчита на V12 двигател, чийто работен обем е увеличен от 5.5 на 6.3 литра. Благодарение на това и още няколко механични подобрения, агрегатът разполага с мощност от 800к.с., а въртящият му момент достига 1 420Нм.

От съображения за сигурност обаче, въртящият момент е ограничен на 1 100Нм., но това е абсолютно достатъчно, за да гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 3.7сек., от 0-200км/ч. за 9.9сек. и от 0-300км/ч. за 23.9сек. Максималната скорост пък е електронно стопирана на 350км/ч., въпреки че скоростомерът е разграфен до 400км/ч. Това ще рече, че динамичните показатели на купето са идентични с тези на седана.

Екстремният E-Class Coupe разполага с петстепенна автоматична скоростна кутия, диференциал с ограничено приплъзване, по-мощна спирачна система, регулируемо окачване, нови стабилизатори и 19-инчови джанти. Нови са също всмукателната и изпускателната системи, като последната е от неръждаема стомана и има четири накрайника.

Инженерите на Brabus са работили усилено и върху аеродинамиката на E V12 Coupe, за да подобрят неговата стабилност. Създаден е цялостен бодикит, изработен от карбон, а на задния капак е монтирано голямо крило. Интегрираните дневни LED светлини в предната броня също са част от пакета.

Галерия Brabus E V12 Coupe
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg