Автор: admin
Публикувано на: 05.03.2009 00:40:09

Рейтинг:

Женева

Преди около шест месеца от Aston Martin съобщиха, че ще възродят марката Lagonda, навършваща 100 години през 2009-та. Ето, че вече е готова първата концепция под това име, която дебютира на провеждащото се в момента изложение в Женева.

Автомобилът, наречен с простичкото Lagonda Concept, се захранва от V12 двигател на Aston Martin, но ако се стигне до серийно производство моделът ще има също дизелова и хибридена версия.

Lagonda ще се продава като отделна марка, с която британците искат да разширят присъствието си от 30 на 100 страни в целия свят. Това е възможно, тъй като нейните модели ще са по-различни от тези на Aston Martin и ще са с по-голям пътен просвет, като целта на компанията е да навлезе в един съвсем нов за нея сегмент.

При разработването на автомобилите с марка Lagonda ще бъдат използвани голяма част от технологиите на Mercedes-Benz, приложени в модела GL. В момента продължават преговорите между двете компании, като от Aston Martin се надяват да постигнат договорка за платформата на GL, върху която да изграждат бъдещите модели.


Галерия Lagonda Concept
Женева 2009: Lagonda Concept
Женева 2009: Lagonda Concept
Женева 2009: Lagonda Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg