Автор: admin
Публикувано на: 04.03.2009 09:24:07

Рейтинг:

Женева

Известният производител на спортни коли Koenigsegg показа в Женева концепция на бъдещ суперавтомобил, който ще се задвижва с електрическа енергия, добивана чрез слънчеви батерии.

Така нареченият Quant е разработен съвместно с шведската фирма NLV Solar AG, която е производител на слънчеви панели. От компанията планират серийно производство на модела, но не споменават кога ще стане това, тъй като предстои още много работа до пълното финализиране на проекта.

Серийната версия на Koenigsegg Quant ще е изградена върху карбоново шаси, а за задвижване ще се използват два електродвигателя с обща мощност 512к.с. и максимален въртящ момент 715Нм. Очаква се, суперавтомобилът да ускорява от 0-100км/ч. за 5.3сек. и да развива максимална скорост от 275км/ч.

Електрическата енергия ще се съхранява в литиево-йонни батерии и в специални акумулатори, несъдържащи тежки метали и частици. Разстоянието, което ще може да изминава Quant без презареждане ще е 500км., а пълното зареждане ще става само за 20мин. в специални станция или за няколко часа в обикновен контакт. 


Галерия Koenigsegg Quant Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg