Автор: admin
Публикувано на: 29.09.2010 10:05:38

Рейтинг:

Jeep
Както вече знаем, Jeep актуализира всички свои модели, които се предлагат в Европа, за да засили интереса към тях. Компанията извърши леки промени по екстериорите им и подмени тотално интериорното оформление на някои.

Днес обаче стана ясно, че европейските версии на Cherokee, Wrangler и Grand Cherokee ще получат и нов турбодизелов двигател CRD. Той е 2.8-литров, като мощността му е нараснала с 13% до 200к.с., в сравнение с тази на неговия предшественик.

Максималният въртящ момент на новия двигател пък достига 410Нм. при 2 000 - 3 200об/мин., когато е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия и 460Нм. при 1 600 - 2 600об/мин., ако скоростната кутия е петстепенна автоматична.

При модификацията на Wrangler, задвижвана от този агрегат и механична трансмисия, е налична и старт/стоп система в серийното оборудване. Благодарение на това, тя може да се похвали с намален с 13% разход на гориво и 14% по-ниски нива на отделяни CO2 емисии.

Новият 2.7-литров двигател е оборудван с филтър за твърди частици и отговаря на европейския еко стандарт Euro5. Той може да се похвали с нови всмукателни колектори, изработени от композитни материали, система за рециркулация на отработените газове, изменена геометрия на турбината и пиезоелектрически инжекцион.

При Jeep Compass и Patriot пък старият 2.0-литров двигател се заменя от 2.2-литров турбодизелов. Той може да се комбинира само с шестстепенна механична трансмисия, като доставя мощност от 163к.с. и максимален въртящ момент 320Нм., наличен в диапазона 1 400 - 3 600об/мин.

Галерия Jeep 2.8L CRD
Jeep оборудва моделите си в Европа с нови дизелови двигатели
Тагове: Jeep
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg