Автор: admin
Публикувано на: 03.02.2010 12:00:40

Рейтинг:

Идва
Изложението в Женева през март ще бъде домакин на световната премиера на изцяло новата Kia Sportage, която трябва да се появи при европейските дилъри на компанията през лятото.

От Kia вече разпространиха официални снимки на новия Sportage, които потвърждават стремежа на корейската компания да придава все по-атрактивен дизайн на своите модели.

Вероятно вече сте забелязали, че Sportage е добил по-европейски вид и това хич не е случайно. От Kia не крият амбициите си да навлязат по-сериозно на пазара в Европа, като за целта дори наеха бившия дизайнер на Audi, Петер Щрайер. Именно под негово ръководство е създаден автомобила, както и модела Cadenza, чиито продажби стартираха в началото на годината.

Новият Sportage е по-дълъг, по-широк и по-нисък от своя предшественик, благодарение на което пространството в интериора е увеличено, като същевременно аеродинамиката е подобрена значително. Автомобилът вече предлага и повече комфорт, тъй като междуосието му е удължено.

За момента от Kia не разкриват подробности за двигателите на модела, но споменават, че те са по-икономични и ефективни от тези на старото поколение. Вземайки предвид обаче, че Sportage споделя обща платформа с Hyundai ix35, то вероятно ще предлага със същите агрегати.

Идва новата Kia Sportage
Идва новата Kia Sportage
Идва новата Kia Sportage
Идва новата Kia Sportage
Тагове: Kia, Kia Sportage
Читателски коментари

Анонимен 2010-02-12 08:40:14 0 отговори

Анонимен

Наистина напреднаха много през последните години.

Анонимен 2010-02-03 13:08:47 0 отговори

Анонимен

Кианаправи страхотен удар като привлече дизайнера на Ауди. А със седем годипната гаранция в Европа много ще издухат конкуренцията.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg