Автор: admin
Публикувано на: 28.07.2010 23:54:54

Рейтинг:

И
Поредната компания, решила да навлиза в сегмента на електромобилите се оказва шведската Saab, която през първото тримесечие на 2011-та ще започне тестове на електрически автомобил, базиран на модела 9-3.

Тестовете ще се провеждат по целия свят, за да може да се провери работата на системите при всякакви климатични условия. В разработката на първите прототипи, Saab си партнира с американската компания Boston Power, произвеждаща литиево-йонни батерии, както и с шведската Electroengine.

Именно Electroengine е конструирала нов електрически двигател, който ще бъде приложен в електрическия 9-3. Според представители на компанията, нейният електромотор може да превърне стандартен автомобил с двигател с вътрешно горене в мощен електромобил.

Проектът е получил подкрепата и на Министерството на енергетиката на Швеция, като идеята е да се създаде работеща технология, която в последствие да се приложи много бързо в серийни автомобили, без да е необходимо да се извършват промени по конструкциите им.

Все още не е ясно кога да очакваме първите електрически модели на Saab, но по предварителни данни, това няма да е по- рано от 2016г. От компанията са на мнение, че в момента инфраструктурата за подобни превозни средства не е достатъчно развита, а и нагласите на потребителите трябва да се променят.

Информацията за електрическите планове на Saab беше обявена от изпълнителния директор на компанията Ян-Оке Йонсон. Той разкри също и какви модели ще се появят в близките две години. В края на настоящата ще видим обновения 9-3, през април и юли 2011г. ще бъдат въведени на пазара кросоувърът 9-4X и новият 9-5, а следващото поколение на 9-3 ще излезе през 2012г.

И Saab ще тества електромобил през 2011г.
И Saab ще тества електромобил през 2011г.
Тагове: Saab, Saab 9-3
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg