Автор: admin
Публикувано на: 10.09.2010 10:56:58

Рейтинг:

И
Hyundai е поредният автопроизводител, който въвежда електрически модел в своята продуктова гама, като първите тестови екземпляра от него вече се движат по улиците на Южна Корея.

Електромобилът е наречен BlueOn и е базиран на модела i10, като припомняме, че негова концепция беше представена за първи път на изложението във Франкфурт през 2009г.

Габаритите на Hyundai BlueOn са 3 585мм. дължина, 1 595мм. широчина и 1 540мм. височина. Автомобилът разполага с иновативна литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 16,4 кВт/ч., а електромоторът му доставя мощност от 81к.с. и максимален въртящ момент 210Нм.

От Hyundai твърдят, че при проектирането на електрическата система са взели предвид много фактори, за да не се допусне претоварване на батерията, както и, че са провели стотици хиляди километри тестове.

BlueOn е в състояние да развива максимална скорост от 130км/ч. и да ускорява от 0-100км/ч. за 13.1сек. За да бъде чуван от пешеходците, електромобилът е оборудван с виртуална система за двигателен шум (Virtual Engine Sound System - VESS).

Със заредени догоре батерии, BlueOn може да измине разстояние от 140км. За пълното им зареждане в стандартен контакт са необходими 6 часа, докато в мрежа с високо напрежение 80% от капацитета на акумулатора се възстановява само за 25мин.

Галерия Hyundai BlueOn
И Hyundai минава на електрическа вълна с  BlueOn
И Hyundai минава на електрическа вълна с  BlueOn
Тагове: Hyundai, Hyundai BlueOn
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg