Автор: pavel
Публикувано на: 16.01.2012 09:39:24

Рейтинг:

Hyundai

Корейският автомобилопроизводител Hyundai представи за първи път пред публика най-новата си разработка - концепцията за многофункционален автомобил (MPV) Hexa Space. Световната премиера на модела, който революционизира използването на вътрешното пространство, се състоя в рамките на автосалона в Ню Делхи.

Hexa Space, който носи кодовото название HND-7, въплъщава характерния дизайнерски стил на Hyundai “флуидна скулптура“, включително дръзките характерни линии на страничните панели. В интериора на Hexa Space се открояват други елементи на фамилния дизайн като характерната шестоъгълна решетка на Hyundai, използвана при оформлението на седалките.

Колата разполага с осем тънки седалки с шестоъгълна форма, които се съчетават идеално като парчета от пъзел, максимизирайки вътрешното пространство при минимална ширина. От пчелните килийки, а впоследствие и от архитектурата, шестоъгълната форма е известна като оптимална за постигането на пространствена ефективност.

Моделът Hexa Space е насочен към младите градски семейства, клиенти с практичен и взискателен начин на живот в оживените и вълнуващи големи градове на набиращите скорост икономики в света. Те имат нужда колата им да изпълнява множество различни роли и Hexa Space покрива тези критерии с уникалния дизайн на седалките си.

Седалките предоставят възможност за различни интериорни конфигурации, за да повишат комфорта, да осигурят простора на лимузина или да увеличат товарното пространство. Предвидена е възможност за прибиране на седемте седалки при особено обемисти товари или на всичките осем в случай на къмпингуване в автомобила.

Излизането от Hexa Space е лесно благодарение на новаторския дизайн на вратите. Задните се повдигат и се плъзгат назад, създавайки широко входно пространство от двете страни.

Интериорът на Hexa Space се допълва от високотехнологични характеристики, включително централна конзола с екран със сензорно управление, превключване на предавките с бутон и система за йонизиране и пречистване на въздуха. Предвидени са и множество пространства за различни вещи.

Въпреки просторния си интериор, Hexa Space запазва малка обща широчина, която е от ключово значение при маневриране в оживения трафик на големите градове на бързоразвиващите се страни. Концепткарът използва платформата на компактния модел Hyundai ix20 и е съвсем малко по-широк.

Hexa Space е дълъг 4 300мм., широк 1 820мм. и висок 1 647мм., което му осигурява впечатляващо пространство за главите на пътуващите. Междуосието на модела е 2 750мм., а гумите са 19-инчови. Hexa Space се задвижва от 1,2-литровия мотор на Hyundai Kappa GDI, куплиран с шестстепенна автоматична трансмисия.


Hyundai показа концепцията Hexa Space
Hyundai показа концепцията Hexa Space
Тагове: Hyundai, Hyundai Hexa Space
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg