Автор: admin
Публикувано на: 26.11.2010 09:59:11

Рейтинг:

Hyundai
Hyundai представя два нови, високоефективни двигателя за модела си ix35, които намаляват средната стойност на отделяните CO2 емисии от популярния SUV и го превръщат в най-екологичния представител в сегмента. Силовите агрегати – един бензинов и един дизелов, дефинират нови стандарти за техническо съвършенство и икономичност в класа на компактните всъдеходи и дават възможност на европейските потребители да се наслаждават на една стилна, комфортна и практична кола, нанасяйки минимум вреда на околната среда.

Двигателите са рожба на най-новите технологии, разработени от Hyundai в рамките на еко програмата на компанията Blue DriveTM. Те включват интегрираната стоп-старт система (ISG), енергоспестяващ алтернатор, ЕКО-индикатор за смяна на предавките в помощ на избора на оптимален, от гледна точка на разхода на гориво, режим на движение и гуми с ниско съпротивление при търкаляне.

Турбодизеловият двигател UII с обем 1,7 литра осигурява мощност от 115 к.с. при 4 000 об/мин. и въртящ момент от 260 Нм. Това е най-новият агрегат от отдела за разработка на дизелови мотори на Hyundai, който се намира в развойния център на компанията в Рюселхайм, Германия. Той ще бъде произвеждан в завода в Словакия заедно със самия ix35.

С новия дизелов двигател, шестстепенна механична скоростна кутия и технологията  Blue DriveTM, Hyundai ix35 Blue регистрира емисии на CO2 от едва 135гр/км., които го нареждат на първо място при SUV автомобилите от С-сегмента, заедно с впечатляващия разход от 5.2л/100км.

Новият бензинов двигател Gamma 1.6 GDI, изкачва Hyundai в челото на класациите като реализира три на пръв поглед несъвместими цели – да редуцира вредните емисии, да повиши мощността и да намали разхода на гориво. Той подава 135к.с. при 6 300об/мин и генерира въртящ момент от 164Нм. С него и с шестстепенната механична скоростна кутия, ix35 Blue регистрира емисии на CO2 от 149гр/км. и разход на гориво от 6.4л/100км.

Двата двигателя са налични и в обикновените модели (без означение Blue) с емисии на CO2 съответно 139 и 158гр/км. и разход 5.3 и 6.8л/100км.

Галерия Hyundai ix35 Blue Drive
Hyundai ix35 стана още по-екологичен
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg