Автор: pavel
Публикувано на: 17.02.2011 22:52:40

Рейтинг:

Hyundai

Две седмици преди неговия дебют в Женева, Hyundai разкри информация и снимки на заместника на модела Sonata в Европа, който съвсем очаквано е получил наименованието i40, но за голяма изненада на всички няма нищо общо с новата Sonata, която се предлага в Южна Корея.

Компанията залага големи надежди на i40 в Европа, където той ще се бори за пазарен дял в D-сегмента, а основните му конкуренти ще са Ford Mondeo, Peugeot 508, Mazda6 и Volkswagen Passat. Сега виждаме комби версията на модела, а по-късно през годината ще бъде лансиран и седанът.

Дизайнът на автомобилът е дело на развойния център на Hyundai в Рюселсхайм (Германия), като той отново следва така наречената „философия за флуидна скулптура”. Превозното средство е с дължина 4,7м., а междуосието му е 2,77м.

Hyundai i40 ще се предлага с богат набор от бензинови и дизелови двигатели, всички отговарящи на стандарта Euro5 и комбинирани с шестепенни механични и автоматични трансмисии. Най-интересен от тях е новият бензинов агрегат с директно впръскване Nu GDI 2.0, който е с двойна система за изменение на фазите на газоразпределение (CVVT). Двигателят дебютира именно при i40, като неговата мощност е 177 к.с. при 6 500 об/мин., а максималният му въртящ момент - 208Нм. при 4 700 об/мин.

В стандартното оборудване на комбито са включени множество съвременни технологии и екстри. Сред тях се отличават парктроник, система за запазване на лентата на движение, навигация с камера за задно виждане, електрическа ръчна спирачка и вентилирани предни седалки.

Hyundai i40 разполага с най-новите системи за активна и пасивна безопасност, които осигуряват максимална защита на пътуващите в автомобила. Активните системи, приети за стандарт в някои страни включват ESP, ABS, асистент за потегляне под наклон, VSM (система за управление на стабилността), спирачен асистент и авариен стоп-сигнал. Освен това, моделът е оборудван с девет въздушни възглавници.


Галерия Hyundai i40
Hyundai i40 идва с големи амбиции
Hyundai i40 идва с големи амбиции
Hyundai i40 идва с големи амбиции
Тагове: Hyundai, Hyundai i40
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg