Автор: vladi
Публикувано на: 20.01.2011 10:01:37

Рейтинг:

Hyundai

Най-бързият сериен модел на южнокорейската компания Hyundai беше представен официално в шоурума на Индустриал Комерс в София. Genesis Coupe има за цел да привлече множество нови клиенти и да допринесе за развитието на марката не само в България, но и в Европа.

Hyundai Genesis Coupe идва с два двигателя, като базовият е 2.0-литров Theta, с мощност 210к.с., а другият е 3.8-литров V6 Lambda RS, доставящ 303к.с. и 361Нм. С втория автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 6.5сек.

Дизайнът на Genesis Coupe определено има силно спортно излъчване, а интериорът е напълно в стила на екстериора. Габаритите на спортното купе са 4 630мм. дължина, 1 865мм. широчина и 1 385мм. височина, а междуосието е цели 2 820, като допринася за отличните стабилност и комфорт.

Инженерите на Hyundai са отделили голямо внимание на окачването на автомобила, като предното е тип Макферсън, а задното представлява петточкова система с намален ход на петата при ускорение и спиране за по-прецизно изпълнение на командите, подадени от шофьора.

Диференциалът с ограничено приплъзване има сензор за усукване, който подобрява поведението на автомобила при всякакви пътни условия. Амортисьорите са с отделни камери за газа и за хидравличната течност, което допринася за по-стабилно омекотяване на сътресенията и по-добро поведение на пътя.

Hyundai Genesis Coupe може да се похвали и с доста издръжлива конструкция, благодарение на устойчиви на удари лепила в критичните и участъци. Това е позволило издръжливостта на усукване да се увеличи с 15%. Автомобилът се счита за едни от най-тихите в своя клас, благодарение на специалното подсилване на купето и използването на полиуретанова пяна и други шумозаглушаващи материали в звуковите пътеки. 


Hyundai Genesis Coupe вече и в България
Hyundai Genesis Coupe вече и в България
Hyundai Genesis Coupe вече и в България
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg