Автор: vladi
Публикувано на: 09.02.2011 11:14:37

Рейтинг:

Hyundai

Вчера стана ясно, че южнокорейската компания Hyundai ще пусне тестови екземпляри от своите електромобили с горивни клетки, известни като Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV), в четири европейски държави.

Електромобилите на Hyundai ще се движат определено време в Норвегия, Швеция, Дания и Исландия, с които държави компанията подписа меморандум за сътрудничество в областта на екологичните превозни средства.

Първоначалното споразумение беше подписано вчера в Сеул в присъствието на Унг-Чул Янг, президент на развойния център на Hyundai Motor Group, Ларс Варго, посланик на Швеция в Сеул, и други правителствени и корпоративни официални лица.

„Надяваме се да демонстрираме нашите модерни еко-технологии в северна Европа, където има невероятна водородна инфраструктура”, заяви Унг-Чул Янг. „Това споразумение е първата стъпка към лидерството на Hyundai Motor Group на пазара на електромобили с горивни клетки в Европа.”

За доставката на електромобилите и изграждането на станциите за презареждане в четирите северноевропейски държави ще се грижи агенцията The Scandinavian Hydrogen Highway Partnership (SHHP), която вече има опит в тази сфера.

Припомняме ви, че преди няколко години Hyundai Motor стартира мащабна програма, целяща да превърне компанията в световен лидер по екологични технологии сред автопроизводителите. В рамките на нея, тя разработва както електромобили, така и други екологични продукти, като хибридни технологии.


Галерия Hyundai Tucson ix FCEV
Hyundai FCEV идват и в Европа
Тагове: Hyundai, Hyundai FCEV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg