Автор: admin
Публикувано на: 28.05.2010 12:37:39

Рейтинг:

Hyundai
Официалният дистрибутор на Hyundai за България – Индустриал Комерс е сред основните спонсори на минисветовното първенство по футбол за ученици от 5 и 6 клас, което се провежда от 27 до 30 май в комплекс Спортна София.

В състезанието, организирано по схемата на започващия след броени дни в ЮАР Мондиал 2010, участват над 400 деца, разделени в 32 отбора, всеки от които е облечен в екипа на нация, класирала се за световните футболни финали. В турнира участват районните училищни първенци, както и пет отбора от домове за деца, лишени от родителска грижа.

Състезанието, което е част от националната кампания „Аз обичам спорта” се организира от Министерството на спорта, Столична община и посолството на ЮАР в България с активното съдействие на Hyundai.

„Hyundai България ни оказват много ценна подкрепа не само за минисветовното първенство, но и във всички наши инициативи, свързани със Световната купа, на която сме домакини. Освен финансова помощ те осигуряват транспорт и зали за проявите ни”, сподели посланикът на ЮАР в София г-жа Шийла Камерер след церемонията по откриването на турнира, на която присъстваха министърът на спорта Свилен Нейков, столичният кмет Йорданка Фандъкова и представители на други дипломатически мисии у нас.

Hyundai  спонсор на минисветовно по футбол за деца
Hyundai  спонсор на минисветовно по футбол за деца
Hyundai  спонсор на минисветовно по футбол за деца
Тагове: Hyundai
Читателски коментари

ива петрова - http://www.aktivniizdravi.bg/ 2011-05-31 12:18:52 0 отговори

ива петрова - http://www.aktivniizdravi.bg/

Футболът е сред най-добрите спортове за децата. Той поддържа здравословното тегло на децата, предпазва ги от болести и засилва чувството им за колективност и отговорност. За жалост в България спортните площадки за игра на футбол и други интересни спортове, са недостатъчно. Именно затова Фондация „Димитър Бербатов“ с помощта на “Данон Сердика”, създадоха съвместната инициатива „Активни и здрави“, която основна цел е създаване на трайни навици за здравословен начин на живот сред децата в училищна възраст чрез активен спорт и здравословно хранене. http://www.aktivniizdravi.bg/

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg