Автор: admin
Публикувано на: 27.10.2009 13:55:01

Рейтинг:

Honda

Специално за британския пазар, тунинг подразделението на Honda, Mugen, е предвидило да пусне ограничена серия от своята версия на Civic Type R. Само 20 щастливци ще имат възможността да притежават такъв автомобил, като всеки от тях ще трябва да се раздели със сумата от 38 499 британски лири.

Honda Civic Type R MUGEN ще се произвежда в завода на японската компания в Нортхамптън (Великобритания), а бъдещите собственици на горещия хечбек ще имат възможността да участват в сглобяването на своите автомобили.

Двигателят на Civic Type R MUGEN е 2.0-литровия i-VTEC от стандартния модел, но мощността му е увеличена с 20% до 240к.с. Това е постигнато чрез ковани бутала, нови разпределителни валове и модифицирани всмукателна и изпускателна системи.

Автомобилът е получил също диференциал с ограничено приплъзване, спортна спирачна система, с четирибутални дебеломери, и джанти от кован алуминий, които са облечени с високопроизводителни гуми, а теглото на всяка една от тях е само 7.85кг.

Всичките 20 екземпляра от Civic Type R MUGEN ще са боядисани в белия състезателен цвят на Honda - Championship White. Външно автомобилът се различава от стандартния модел по броните, радиаторната решетка, задния спойлер и дифузера, а в интериора правят впечатление креслата Recaro и липсата на задни седалки. 


Галерия Honda Civic Type R MUGEN
Honda пуска само 20 бройки от Civic Type R MUGEN във Великобритания
Honda пуска само 20 бройки от Civic Type R MUGEN във Великобритания
Читателски коментари

diecast - www.hobbyland.bg 2010-01-18 00:47:12 0 отговори

diecast - www.hobbyland.bg

само 20 бройки? хм... пуснете поне 50 бре, егати модела има повече в колекции diecast

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg