Автор: admin
Публикувано на: 21.11.2010 20:48:38

Рейтинг:

Honda
Както на всички големи международни изложения през последните няколко години, така и на това в Лос Анджелис основният акцент пада върху превозните средства, задвижвани от електрически двигатели.

Японската компания Honda например представи концепция на напълно електрическа версия на своя модел Fit, чийто сериен модел ще се появи на пазара през 2012г., а дотогава ще се работи по неговото усъвършенстване.

Honda Fit EV е оборудвана с електромотора от концепцията FCX Clarity и комплект литиево-йонни батерии, енергията в който е достатъчна за изминаване на 160км., а неговото пълно зареждане в домакински контакт отнема около 6 часа.

По данни на компанията, автомобилът е в състояние да развива максимална скорост от 145км/ч. и разполага с три режима на управление. Това са Econ, Normal и Sport, а изборът им зависи от желанието на водача за по-добра динамика или по-голяма автономия.

Honda използва изложението в Лос Анджелис, за да демонстрира и новата си платформа за plug-in хибриди, която ще бъде приложена за първи път върху модел от средния клас.

Информацията, която е известна за автомобила е, че той ще разполага с електромотор с мощност 163к.с., комплект литиево-йонни батерии, CVT трансмисия и 2.0-литров i-VTEC двигател. Колата ще може да изминава 24км. само на електричество, при скорост до 100км/ч., а зареждането на батериите ще отнема между 30мин. и 2.5 часа, в зависимост от напрежението.

Галерия Honda Fit EV Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg