Автор: admin
Публикувано на: 22.10.2009 00:25:54

Рейтинг:

Honda

Напоследък много автопроизводители показват проекти на свои градски миниавтомобили, задвижвани от електрически двигатели, и естествено от Honda не могат да стоят безучастни.

Както обеща преди три седмици, японската компания представя, на провеждащото се в момента изложение в Токио, своето виждане за градски електромобил на бъдещето чрез концепцията EV-N.

Външният вид на автомобила много напомня този на оригиналния Fiat 500, но ще побързаме да оправдаем Honda, че са изкопирали неговия дизайна, тъй като EV-N е вдъхновен от модела на компанията от 60-те години наминалия век - Autobianchi A112.

Въпреки малките си размери, Honda EV-N разполага с четири места, като задните седалки могат да се сгъват, предоставяйки повече място за багаж. Таванът на автомобила представлява слънчев панел, служещ за генериране на електричество, което се складира в литиево-йонна батерия и се използва за захранване на електромотора.

За момента не са оповестени други подробности за Honda EV-N, както и дали автомобилът ще бъде пуснат някога в серийно производство, но определено можем да твърдим, че той би бил доста подходящ за придвижване в мегаполисите. 


Honda EV-N Concept дебютира в Токио
Honda EV-N Concept дебютира в Токио
Honda EV-N Concept дебютира в Токио
Honda EV-N Concept дебютира в Токио
Тагове: Honda, Honda EV-N, Токио 2009
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg