Автор: admin
Публикувано на: 12.02.2010 12:46:05

Рейтинг:

Хибридно
110 години, след като самият Фердинанд Порше създаде първият хибриден автомобил в света, Lohner Porsche Semper Vivus, немската компания отново разработи хибриден модел, който при това ще вземе участие в надпреварата „24-те часа на Нюрбургринг” през месец май.

Porsche 911 GT3 R Hybrid ще направи своя дебют пред широка публика на изложението в Женева през март, като той е част от програмата „Porsche Intelligent Performance”, имаща за цел да превърне състезателните коли на немците в още по-ефективни.

Автомобилът е оборудван с шестцилиндров 4.0-литров двигател, с мощност 480к.с., и два електромотора, всеки генериращ по 81.5к.с. допълнително. Необходимата за тях енергия обаче не се доставя от батерии, а от маховик, който се върти с 40 000об/мин. и събира кинетична енергия от спирачките.

От Porsche посочват, че тази енергия може да се използва както за подпомагане на двигателя с вътрешно горене, доставяйки допълнителни 163к.с., което е изключително полезно при изпреварване, така и за намаляване разхода на гориво.

За момента от компанията не разкриват какви са динамичните показатели на Porsche 911 GT3 R Hybrid, като те, както и повече информация за автомобила ще бъдат разкрити при представянето му в Женева.

Галерия Porsche 911 GT3 R Hybrid
Читателски коментари

Vankata 2010-02-12 13:29:47 0 отговори

Vankata

От Porsche отново пускат нечовешки автомобил Този сигурно ускорява от 0-100км/ч. за по-малко о 3сек., като включи активират двата електрически двигателя.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg