Автор: vladi
Публикувано на: 28.07.2011 13:40:31

Рейтинг:

Hennessey

Американската тунинг компания Hennessey е популярна със своите екстремни доработки на горещи модели на местни марки, какъвто е и най-новият й проект, базиран на купето Cadillac CTS-V.

От автомобила ще бъдат произведени само 12 бройки, като за момента не се съобщава каква ще е неговата цена, но като чуете какви са техническите му данни, сами ще разберете, че тя ще включва доста нули.

Всеки клиент, закупил един от 12-те екземпляра, ще премине специално обучение за управление на машината, за да може да се справя безпроблемно с невероятната мощност от 1 000к.с. и максимален въртящ момент 1 286Нм.

За да постигнат гореспоменатите стойности, инженерите на Hennessey са оборудвали стандартния 7.0-литров V8 двигател на Cadillac CTS-V с нови цилиндри, инжектори, колянов вал, интерколер и електроника.

Тунингованият автомобил може да бъде оборудван както с механична, така и с автоматична трансмисия, предаващи задвижването към задните колела. И в двата случая ускорението от 0-100км/ч. става за 3.5сек., а максималната скорост достига 368км/ч.

Освен със значително по-голяма производителност, доработеното купе Cadillac CTS-V се отличава от серийния модел с агресивен бодикит, 20-инчови джанти, спортно окачване Magnetic Ride Control и по-мощна спирачна система Brembo.


Hennessey напомпа Cadillac CTS-V до 1000 к.с.
Hennessey напомпа Cadillac CTS-V до 1000 к.с.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg