Автор: admin
Публикувано на: 22.11.2009 23:28:54

Рейтинг:

Heico
Заради строгите изисквания за нивото на отделяни CO2 емисии от автомобилите, които въвежда ЕС, компаниите масово инвестират в разработване на екологични модели, които консумират по-малко гориво и отделят по-малко вредни газове, но често това се постига за сметка на тяхната динамика.

Наскоро с обновеното C30, Volvo представи и неговата екологична модификация - 1.6D DRIVe, чиито разход на гориво е 3.9л/100км., а отделяните CO2 емисии – 109гр/км. Именно с нея тунинг компанията Heico Sportiv е решила да докаже, че екологичните модели могат да бъдат доработвани, при това без да се оказва негативно влияние върху природата.

Немските тунери са успели да увеличат мощността на 1.6-литровия дизелов двигател от стандартните 109 на 125к.с., а максималният му въртящ момент е нараснал от 240 на 280Нм. В резултат, тунингованото Volvo C30 1.6D DRIVe ускорява от 0-100км/ч. за 9.2сек и развива 200км/ч., докато при стандартния модел тези показатели са съответно 11.3сек. и 190км/ч. В същото време консумацията на гориво и отделяните CO2 емисии не са се повишили.

От Heico Sportiv са запазили аеродинамичните радиаторна решетка и плосък под, но са разработили свои бодикит за автомобила, състоящ се от предна броня, странични престилки, арки на калниците и задна броня, с вграден дифузер.

Тунерите предлагат още избор между 18 и 19-инчови джанти, налични в три цвята, заключващ диференциал, спортно окачване, смъкващо автомобила с 30мм., и четири хромирани накрайника на изпускателната система.

Heico Sportiv тунингова Volvo C30 1.6D DRIVe
Heico Sportiv тунингова Volvo C30 1.6D DRIVe
Heico Sportiv тунингова Volvo C30 1.6D DRIVe
Тагове: Heico, Volvo, Volvo C30, Тунинг
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg