Автор: pavel
Публикувано на: 26.09.2011 12:28:22

Рейтинг:

Гордън

Популярният британски инженер на болиди от Формула1 и електромобили Гордън Мъри разпространи снимки и информация за новата си разработка Teewave AR.1, която е само прототип и едва ли ще влезе в производство.

Освен Gordon Murray Design, в разработката на електрическия кабриолет е участвала и компанията Toray Industries, която е специализирана в изработка на карбонови и други композитни елементи.

Teewave AR.1 има изцяло карбонова каросерия, а електрическият му двигател е взаимстван от Mitsubishi i-MiEV. Припомняме ви, че той е с мощност 65к.с., а комбинацията с ниското тегло от 850кг. гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 11.4сек. и развиване на максимална скорост от 150км/ч.

За разработването на прототипа на двата екипа са им били необходими само 9 месеца, но за момента не е предвидено създаване на серийна версия, а целта е да се представят възможностите на сътрудничеството между двете компании. Въпреки това, голяма част от технологиите и решенията при Teewave AR.1 ще бъдат внедрени в бъдещите електрически модели на марката Gordon Murray.


Гордън Мъри представи новия си електроспортист
Гордън Мъри представи новия си електроспортист
Гордън Мъри представи новия си електроспортист
Гордън Мъри представи новия си електроспортист
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg