Автор: admin
Публикувано на: 21.10.2009 23:28:53

Рейтинг:

Главният

Икуо Маеда, изпълняващ длъжността главен дизайнер в Mazda, разкри пред изданието Autocar, че той и екипът му работят по нов RX-7. Припомняме ви, че последното поколение на модела беше спряно от производство през 2002г.

За момента дизайнерите са готови единствено с първоначалните скици на бъдещия RX-7, като се очаква управата на компанията да вземе решение дали да възроди модела. Ако се даде зелена светлина на проекта, можем да очакваме още през следващата година прототип на спортния автомобил.

Маеда и неговият екип са предвидили новият RX-7, също като другите поколения на модела, да е оборудван с роторен двигател, , наречен Renesis 16X, но от нова генерация. Агрегатът ще е изцяло алуминиев, значително по-лек от своя предшественик и консумиращ по-малко гориво, а мощността му ще е между 250 и 300к.с.

Ако новата Mazda RX-7 се появи на пазара, то тя ще представлява двуврато купе, в което ще има място за двама души. Автомобилът обаче в никакъв случай няма да замести модела RX-8, който има 2+2 врати и 2+2 седалки, въпреки че неговото бъдеще не е ясно. 


Галерия Mazda RX-7
Тагове: Mazda, Mazda RX-7
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg