Автор: vladi
Публикувано на: 30.12.2010 11:48:31

Рейтинг:

Германия

2011 година е много важна за немската автомобилна промишленост, тъй като тогава се навършват 125 години от появата на първия автомобил, който дава началото не просто на един бизнес, а на цяла култура.

За немците автомобилите не са обикновени превозни средства, а начин на живот, поради което празненствата по случай юбилея ще са доста големи и продължителни. Кулминацията ще бъде фестивалът „Автомобилно лято”, който ще се проведе в Баден-Вюртемберг и на него ще бъде показан на живо първият патентован автомобил в света - Benz Patent Motorwagen.

Специални програми ще бъдат представени в около 200 тематични музеи в цяла Германия, 40 от който се намират в Баден-Вюртемберг. Сред най-интересните са музеите на Mercedes и Porsche в Щутгарт, на Аугуст Хорх в Цвикау, представящ историята на автомобилостроенето, и музеят на техниката в Зинсхайм, където са изложени ретро, спортни и състезателни коли.

Желаещите ще могат да посетят и няколко големи тематични парка. Това са Volkswagen Autostadt във Волфсбург, Audi Forum в Инголщат и BMW World в Мюнхен. Друга интересна възможност е посещение на пистите Хокенхайм и Нюрбургринг.

За туристите са предвидени и интересни обиколки из Германия, с наети от Audi, BMW, Mercedes или Porsche автомобили, по време на които те ще могат да се насладят едновременно на превозното средство и на интересни туристически и природни забележителности в страната.


Галерия Benz Patent Motorwagen
Германия чества 125 години от появата на първия автомобил
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg