Автор: pavel
Публикувано на: 14.12.2010 22:26:19

Рейтинг:

Gemballa

Въпреки че Уве Гембала вече не е сред живите, основаната от него компания Gemballa продължава да функционира, благодарение на предприемчивия инвеститор Стефен Корбах.

Новите собственици на Gemballa вероятно са наясно, че те не биха успели без основните модели на компанията, поради което вече са готови с новото Tornado, базирано на второто поколение на Porsche Cayenne.

Автомобилът е добил изключително агресивен вид, чрез подмяна на почти всички външни части, включително броните, капакът над двигателя, калниците и вратите. Новите елементи са изработени от карбон, благодарение на което теглото на превозното средство е намаляло със 70кг.

Тунингованото Porsche Cayenne е получило също доста атрактивни 22-инчови джанти, както и спирачки Brembo, които са шестбутални с 420мм. дискове отпред и четирибутални с 405мм. дискове отзад. Единственото, което Gemballa все още не са завършили е оформлението на интериора на новото Tornado.

4.8-литровият V8 двигател на автомобила вече е получил част от полагащото му се. Неговата мощност е нараснала от 500 на 580к.с., а максималният му въртящ момент е увеличен с близо 30% до 1 000Нм. В момента обаче инженерите на компанията работят по ново ниво на двигателен тунинг, с което мощността ще достигне около 675-700к.с.


Gemballa показа новото Tornado
Gemballa показа новото Tornado
Gemballa показа новото Tornado
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg