Автор: admin
Публикувано на: 26.01.2010 22:48:42

Рейтинг:

GM
Според информация на изданието Autonews.com, General Motors е взел решение да се фокусира върху развитие и производство на собствени електродвигатели, които да се използват за хибридни и електрически модели на концернът. Очакванията са такъв двигател да се появи за първи път през 2013г. в нов пълноразмерен SUV.

Инженерният директор на хибридните и електро модели на GM, Петер Саваджян, твърди, че ако електромоторите са съобразени с формите на конкретен автомобил, то те ще са с 25% по-малки, а мощността им ще е с 20% по-голяма, в сравнение с универсален електрически двигател на друга компания. Освен това, по този начин ще се намали консумацията на енергия, а при хибридите и на гориво.

Инвестицията в производствените мощности за електрически двигатели на GM възлиза на 246 млн. щатски долара, 105млн. от които се отпускат от Министерството на енергетиката на САЩ, при това безвъзмездно. Все още не е ясно къде ще бъде разположена фабриката, но предположенията са за Мериленд и Балтимор.

В момента GM купува електрически двигатели от компаниите Remy Battery и Hitachi Ltd, като те се прилагат в хибридните модели Chevrolet Tahoe и Silverado. Миналата година пък концернът стартира собствено производство на литиево-йонни батерии в завода си в Мичиган, предназначени за Chevrolet Volt.

Източник: autonews.com

Галерия GM фалит
GM ще разработва и произвежда електромотори
Тагове: GM
Читателски коментари

Анонимен 2010-11-08 14:09:39 0 отговори

Анонимен

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg