Автор: admin
Публикувано на: 26.01.2010 23:10:29

Рейтинг:

GM
След дълги и мъчителни месеци на напрежение и множество провалени преговори, американският концерн General Motors най-накрая склони да продаде марката Saab на холандската компания Spyker.

Това стана ясно, след като днес GM и Spyker Cars обявиха официално, че са стигнали до обвързващо споразумение за покупката на Saab. Тази новина зарадва работниците в шведската компания и милионите и верни фенове по света.

Според споразумението, Spyker ще сформира нова компания Saab Spyker Automobiles, която ще продава автомобили под марката Saab, като се очаква сделката да бъде финализирана до средата на февруари, до когато трябва да се получат необходимите регулаторни и съдебни одобрения.

Ясно е също, че Spyker ще заплати 74 млн. щатски долара в брой на GM, но американският концерн ще получи и привилегировани акции на стойност 326млн. долара в новосформираната компания Saab Spyker Automobiles.

Освен това, шведското правителство се съгласи да стане гарант пред Европейската инвестиционна банка за отпускане на заем в размер на 400 млн. евро. С тази сума Spyker се надяват да стабилизират положението на закъсалата марка и да продължат развитието на обещаващите нови модели.

Вчера пък във форума gminsidenews.com ненадейно се появи снимка на списък с произведените автомобили от GM в завода на концерна в Мексико. От него стана ясно, че в момента във фабриката има 147 екземпляра от Saab 9-4X, който е новият кросоувър на шведите. Експертите са на мнение, че тези автомобили са произведени за тестове и краш изпитания, но не става ясно кога да очакваме появата на модела при дилърите.

Галерия Saab 9-4x concept
Тагове: Saab, GM, Spyker
Читателски коментари

Анонимен 2010-01-27 09:06:35 0 отговори

Анонимен

Стискаме палци!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg