Автор: admin
Публикувано на: 17.03.2009 00:37:56

Рейтинг:

GM
Американският концерн GM заяви, че за момента не се нуждае от помощта от 2 милиарда долара, която беше предвидено да получи от правителството на САЩ през март.

Причината за отказа е, че ръководството на компанията е намалило до максимум разходите през януари и февруари. Въпреки че в момента сумата не им е необходима, от GM не могат да гарантират, че тя няма да им е нужна в близко бъдеще.

Напомняме Ви, че в началото на годината бившият американски президент Джордж Буш осигури финансова подкрепа на GM в размер на 13,4 милиарда долара, в замяна на преструктуриране дейността на компанията и разработка на екологични автомобили.

Въпреки тази субсидия, концернът поиска още 16,6 милиарда помощ, които да бъдат разпределени по следния начин: 2 милиарда за месец март, 2,6 милиарда за април, а останалите 12 милиарда на различни етапи през следващите две години.

По-рано този месец от GM заявиха, че ако тези средства не им бъдат осигурени ще трябва да уволнят голяма част от служителите си, а ако до 31-ви март не получат първата вноска ще обявят несъстоелност, което би струвало на САЩ около 100 милиарда долара.

Галерия General Motors
GM отказа 2 милиарда долара
Тагове: GM, бизнес, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg