Автор: admin
Публикувано на: 18.01.2010 22:18:27

Рейтинг:

GM
Американският концерн General Motors ще предостави финансова помощ на Opel в размер на 650 млн. евро, което е приблизително 939 млн. щатски долара, съобщи изданието Financial Times.

Финансовата инжекция има за цел да помогне на немската марка да поддържа своята ефективност през времето, необходимо за финализиране на преговорите за отпускане на заем възлизащ на 3.3 млрд. евро от няколко европейски страни.

Според представители на GM, 2010г. ще бъде голямо предизвикателство за всички европейски автопроизводители, включително и за Opel, тъй като правителствените програми за стимулиране покупките на нови коли приключиха и те едва сега ще усетят последствията от кризата.

С цел оптимизиране на разходите и вземайки предвид предстоящия спад на търсенето на нови автомобили, от Opel са решили да въведат по-кратък работен ден в четири свои завода в Германия, мярка, която ще засегне 12 000 работника.

GM инжектира почти 1 милиард долара в Opel
Тагове: GM, Opel
Читателски коментари

Анонимен 2010-01-19 11:45:41 0 отговори

Анонимен

Ами да вземат да я закрият. Какво само наливат пари във фалирали компании. Щом не може да печели, значи не да фалира, а не парите на данъкоплатците да отиват в шепа мошенници.

Vankata 2010-01-19 10:08:30 0 отговори

Vankata

Жалко ще е подобна компания да фалира. Дано се оправят нещата, още повече, че последните модели са страхотни, особено Астрата.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg