Автор: admin
Публикувано на: 01.05.2009 00:47:21

Рейтинг:

G-POWER

Тунерите от G-POWER представиха новия си проект M6 HURRICANE CS, за който претендират, че е най-бързото купе с марка BMW, създавано някога.

Немците твърдят, че доработеното M6 може да развива 370км/ч., но не споменават дали това е теоретично или с автомобила са провеждани реални тестове. Ако наистина успеят да постигнат този резултат пред независими експерти, то те ще счупят собствения си рекорд за най-бърз производствен автомобил (367.4км/ч.), поставен в края на миналата година с M5 Hurricane CS.

Всъщност, двигателят на M6 HURRICANE CS е именно използваният при M5 Hurricane CS, но след няколко подобрения мощността му е увеличена с още 20к.с. до 750к.с., а максималният въртящ момент е нараснал до 800Нм. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.4сек., от 0-200км/ч. за 9.6сек. и от 0-300км/ч. за 26сек.

Като се вземе предвид по-голямата мощ и по-добрата аеродинамика на BMW M6, то по всяка вероятност счупването на рекорда за скорост няма да е никакъв проблем. Екстремното BMW M6 е и с намалено тегло, постигнато благодарение на титаниевата изпускателна система, която е с 24кг. по-лека от стандартната, както и на карбоновите седалки, всяка тежаща с 12кг. по-малко от обикновените.

При опитите за подобряване на рекорда за скорост, G-POWER са предвидили да използват 19-инчови джанти с високопроизводителни гуми Michelin Pilot Sport PS2, а за ежедневна употреба джантите ще са 21-инчови Silverstone Diamond, облечени с гуми, позволяващи максимална скорост до 340км/ч.

За безпроблемното спиране на M6 HURRICANE CS се грижи спирачна система с 380мм. карбоно-керамични дискове, която е с 50% по-лека от тази на стандартния модел. Окачването е заменено с регулируемо, което има по девет позиции отпред и отзад.

От G-POWER все още не съобщават кога ще пуснат екстремното BMW M6 за продажба, но е ясно, че цената му в Германия ще е 360 000 евро. 


Галерия G-POWER M6 HURRICANE CS
G-POWER M6 HURRICANE CS – най-бързото купе BMW
G-POWER M6 HURRICANE CS – най-бързото купе BMW
G-POWER M6 HURRICANE CS – най-бързото купе BMW
G-POWER M6 HURRICANE CS – най-бързото купе BMW
G-POWER M6 HURRICANE CS – най-бързото купе BMW
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg