Автор: admin
Публикувано на: 22.01.2009 12:41:15

Рейтинг:

Франция
Вчера френското правителство реши да налее сумата от 6 милиарда евро в местните автомобилостроители, след като по-рано президентът на ACEA (Асоциацията на европейските производители на автомобили) Карлос Госн заяви, че компаниите са изправени пред колапс, ако не се вземат спешни мерки.

Според Госн, отпуснатите до момента средства от ЕС за този сектор са незначителни в сравнение с 13-те милиарда, които САЩ наля в своите автомобилни компании. Президентът на ACEA заяви още, че на европейските производители на автомобили им е необходима финансова помощ от 40 милиарда, тъй като продажбите биха могли да се свият с още 20% през 2009г. и над 200 000 души да останат без работа.

След среща с министрите на Франция, президентът Никола Саркози съобщи, че правителството е готово да налее 6 милиарда евро в автомобилната индустрия на страната, но само при условие, че се запазят всички работни места. Единствената пречка е, че французите трябва да получат разрешение от Европейската комисия за конкуренцията, което се надяват да стане в близките няколко дни.

Галерия Франция
Франция налива 6 милиарда в автомобилната индустрия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg