Автор: admin
Публикувано на: 04.11.2009 01:03:48

Рейтинг:

Ford

На изложението SEMA 2009 в Лас Вегас Ford представи специална версия на модел си Mustang, която е наречена Cobra Jet и е предназначена за драг състезания. Тя ще бъде произведена в лимитирана серия от 50 бройки, като цената нс всяка една от тях ще е между 77 и 95 хиляди щатски долара.

Mustang Cobra Jet ще се предлага с две версии на 5.4-литровия осемцилиндров двигател, чиято мощност е 475к.с. Едната е с чугунен блок за цилиндрите, а другата - с алуминиев, като и при двете степента на сгъстяването е увеличена до 9.6:1, но при втората е монтиран нов механичен нагнетител на Whipple Superchargers. Агрегатите могат да се комбинират както с механична, така и с автоматична трансмисия.

Драг автомобилът е получил нов алуминиев разширителен съд, който е с по-голям размер и е заменил пластмасовия, както и модернизирана охладителна система. Поради факта, че колата не е лицензирана за шофиране по стандартни пътища, при нея са премахнати въздушните възглавници и други излишни компоненти. Ford Mustang Cobra Jet е сертифициран от Националната асоциация по хот род (NHRA) и притежава необходимите за целта системи за безопасност. 


Галерия Ford Mustang Cobra Jet
Тагове: Ford, Ford Mustang, SEMA 2009
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg