Автор: admin
Публикувано на: 04.01.2009 23:28:30

Рейтинг:

Ford
На автоизложението в Детройт, което ще отвори врати за журналисти на 9-ти този месец, Ford ще представи системата Active Park Assist, която помага на водача при успоредно паркиране.

Новата екстра на Ford се активира чрез натискане на бутон, който задейства ултразвукови сензори, разположени в предната и задната част на автомобила, които търсят свободно парко място.

След като сензорите засекат подходящо място за паркиране, от водача се изисква само да превключи на задна предавка и да подава газ, като управлението на кормилната уредба се извършва от  Active Park Assist.

Първите модели на Ford, оборудвани със системата за паркиране ще са версиите седан и кросовър на модела Lincoln MKS. Клиентите ще могат да поръчат Active Park Assist само ако автомобилът е с електрическа хидравлика, с която ще са снабдени 90% от моделите на компанията до 2012г.

Напомняме Ви, че подобна система вече се предлага и за някои модели на Volkswagen. Тя е наречена Park Assist Vision, а информация за нея може да намерите тук.

Галерия Active Park Assist
Ford разработи система за полуавтоматично паркиране
Тагове: Ford, технологии
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg