Автор: pavel
Публикувано на: 09.01.2011 21:54:34

Рейтинг:

Ford

Компанията Ford реши да използва изложението за електроника CES, провеждащо се ежегодно в Лас Вегас, за да представи напълно електрическата версия на модела Focus, която ще се появи на пазара в САЩ още тази година.

За момента не се разкриват много подробности за автомобила, но от Ford твърдят, че той предлага много по-голяма горивна ефективност от Chevrolet Volt и други конкурентни електромобили.

Освен това, батериите на Ford Focus Electric могат да се заредят напълно в стандартен домакински контакт с напрежение 240 волта в рамките на 4 часа. Имайте предвид, че това е почти два пъти по-бързо от времето, за което се презареждат акумулаторите на Nissan Leaf например.

Въпреки че от компанията не разкриват подробности за задвижващата система, те твърдят, че автомобилът е в състояние да развива максимална скорост от 136км/ч., а автономията му ще задоволява нуждите на повечето водачи на автомобили в Северна Америка.

По отношение на дизайн, Focus Electric се отличава от стандартния модел с нова радиаторна решетка, модифицирана предна броня и 17-инчови алуминиеви джанти. За оформлението на интериора пък са използвани само елементи от рециклирани материали.


Галерия Ford Focus Electric
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg