Автор: admin
Публикувано на: 24.06.2010 09:02:09

Рейтинг:

Ford
Когато някой автопроизводител има успехи в моторните спортове, той често пуска специални версии на своите модели, като те винаги са много търсени. Такъв е и случаят с Ford, който ще почете петте си победи в 24-часовото състезание на Льо Ман с пет версии на Focus RS.

Автомобилите ще бъдат представени пред публика на тазгодишното издание на легендарната надпревара, което ще се проведе от 9 до 11 юли. Всяка версия отразява една от петте победи на компанията и е в цветовете на шампионските коли.

Черният автомобил със сиви ленти по дължината на купето пресъздава победителя в Льо Ман през 1966-та, Ford GT40 Mk II, а червеният с бели ленти - Ford GT40 Mk IV през 1967г. Белият Focus RS Le Mans със сини ленти е в чест на Ford Mk IIB, участвал също през 1967г., но от името на Ford France.

Светло синият Ford Focus RS Le Mans почита може би най-легендарната кола на Ford за всички времена, а именно Ford GT40, печелил надпреварата две последователни години, през 1968 и 1969-та. Синьо-белият автомобил пък напомня на победителят от 1972-ра в клас Touring, Ford Capri RS 2600.

Интериорите и на петте автомобила са с идентично оформление, което включва състезателни седалки Recaro, облечени в кожа и напа, както и табелка с уникалния номер на колата.

Тагове: Ford, Ford Focus, Ford Focus RS
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg