Автор: vladi
Публикувано на: 18.02.2011 10:06:52

Рейтинг:

Ford

Ford въвежда нова специална версия на популярния си модел Fiesta, която е наречена Sport+. Автомобилът ще се предлага само в Европа, на цена от 18 090 евро, при това не във всички страни на Стария континент, а в Германия, Австрия, Великобритания и още няколко държави.

Fiesta Sport+ ще е наличен единствено в триврата версия и в цветове на каросерията Performance Blue и Frozen White. Освен това, през средата на автомобила и от двете му страни минават състезателни линии, в контрастен цвят.

В сравнение със серийния модел, Ford Fiesta Sport+ се отличава по наличието на нови брони, странични прагове, спойлер на покрива и дифузер. Джантите му са 17-инчови, оцветени в бяло. В интериора са монтирани спортни седалки отпред, а воланът, скоростният лост и този на ръчната спирачка са облечени в кожа.

Fiesta Sport+ ще се предлага единствено с доработена версия на 1.6-литровия  Duratec Ti-VCT двигател. Неговата мощност е нараснала от 120 на 134к.с., а максималният му въртящ момент се е увеличил от 152 на 160Нм.

В следствие на по-голямата производителност, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 8.7сек. и развива максимална скорост от 190км/ч. За сравнение, при серийния модел ускорението от 0-100км/ч. става за 9.9сек.


Галерия Ford Fiesta Sport+
Ford Fiesta Sport+ - 134 коня само за Европа
Ford Fiesta Sport+ - 134 коня само за Европа
Ford Fiesta Sport+ - 134 коня само за Европа
Ford Fiesta Sport+ - 134 коня само за Европа
Ford Fiesta Sport+ - 134 коня само за Европа
Тагове: Ford, Ford Fiesta
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg