Автор: admin
Публикувано на: 20.07.2010 23:15:23

Рейтинг:

Fisker

Срещу сумата от 20 млн. щатски долара, компанията Fisker Automotive е станала собственик на бившия завод на GM в американския град Уилмингтън, щата Делауеър.

Предприятието ще бъде модернизирано и приспособено за производство на хибридни автомобила, като в него ще се сглобява моделът Nina, който ще бъде качен на поточната линия след около 2 години.

Fisker Nina ще е най-достъпният и популярен модел в продуктовата гама на марката, като неговата цена ще е около 45 000 щатски долара. Планирано е годишното му производство през 2015г. да достигне 150 000 бройки. Този автомобил ще разполага с доста голяма автономия само на електричество и ще се конкурира с модели като Chevrolet Volt и Nissan Leaf.

Наскоро Fisker получи кредит в размер на 529 млн. долара, като тези пари ще бъдат използвани за подобряване на моделите и ремонт на завода в Уилмингтън. В момента компанията подготвя за производство модела Karma, като до момента за него са направени над 1 600 заявки, а първият собственик ще получи ключовете си в началото на 2011г.

Припомняме ви, че Fisker Karma разполага с два елктрически двигателя, генериращи обща мощност от 403к.с., а с енергията в литиево-йонните батерии могат да бъдат изминати около 80 км. Когато батериите почти се изтощят се включва 2.0-литров турбиагрегат, с мощност 260к.с., който ги зарежда в движение и увеличава диапазона на 460км.


Галерия Fisker Karma S Concept
Fisker купи завод на GM за 20 млн. долара
Fisker купи завод на GM за 20 млн. долара
Fisker купи завод на GM за 20 млн. долара
Fisker купи завод на GM за 20 млн. долара
Fisker купи завод на GM за 20 млн. долара
Тагове: Fisker, Fisker Nina, Fisker Karma, GM
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg