Автор: vladi
Публикувано на: 22.07.2011 11:07:25

Рейтинг:

Ferrari

Италианската компания Ferrari е решила да се включи в още едно автомобилно първенство, като за целта е разработила състезателна версия на модела си 458 Italia, носеща наименованието Grand Am.

Спортната кола ще се включи именно в американските серии Grand Am, като зад волана й ще седнат пилотите  Маурицио Медиани и Хайме Мело, които вече са провели предварителни тестове с нея на пистата Фиорано в Италия.

Ferrari 458 Italia Grand Am е базирано на състезателното 458 Italia GT3, но заради различните изисквания за участие в сериите GT3 и Grand Am, по автомобила са извършени доста промени.

В разработката на състезателната машина е участвала и фирмата Michelotto Automobili, като с общи усилия са успели да ограничат мощността на V8 двигателя на 500к.с., тъй като това е оптималното за Grand Am. Имайте предвид, че стандартната мощност на агрегата е 562к.с.

458 Italia Grand Am е претърпял промени и по своята аеродинамика, в сравнение с версията 458 Italia GT3, както и по окачването си, за да може да се пригоди към по-агресивния стил на шофиране в Grand Am.


Ferrari показа 458 Italia Grand Am
Ferrari показа 458 Italia Grand Am
Ferrari показа 458 Italia Grand Am
Ferrari показа 458 Italia Grand Am
Тагове: Ferrari, Ferrari 458 Italia
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg