Автор: admin
Публикувано на: 27.12.2009 23:35:57

Рейтинг:

Ferrari

Въпреки че моделите на Ferrari в никакъв случай не могат да се нарекат екологични или икономични, италианският производител на спортни автомобили също полага усилия за опазване на околната среда.

В началото на годината от Ferrari обявиха, че са инсталирали фотоволтанична система в завода си в Маранело, която е намалила отделяните от фабриката CO2 емисии с 25 - 30% за 2009г., а миналата седмица изданието Quattroruote разпространи информацията, че компанията подготвя и хибриден модел.

Според италианското списание, автомобилът ще е базиран на 599 GTB Fiorano и ще направи дебют на изложението в Женева през март. Става ясно също, че хибридният модел ще е оборудван с познатата ни от болидите във Формула1 система за регенериране на кинетична енергия (KERS).

KERS позволява на автомобила да разполага с допълнителна мощност в определени моменти, което със сигурност ще подобри динамичните характеристики на Ferrari 599 GTB Fiorano, чийто двигател с вътрешно горене е 12-цилиндров, V-образен, с мощност 620к.с.

Хибридната технология ще се състои от стандартния за модела 6.0-литров двигател, електромотор и литиево-йонни батерии, разположени в задната част на автомобила, като по предварителни данни, консумацията на гориво с нея ще бъде намалена с около 35%. Хибридът ще бъде оборудван и със система за регенериране на енергия от спирачките.


Ferrari 599 GTB Fiorano ще има хибридна версия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg