Автор: admin
Публикувано на: 29.11.2010 09:53:47

Рейтинг:

Електромобилът
Напълно електрическият автомобил Mini E навъртя първите си километри на българска земя, а честта да седнат зад волана на екологичната кола имаха лично министърът на околната среда и водите г-жа Нона Караджова и някои участници в конференцията Green Innovation Forum.

Изключително удоволствие при шофиране, динамика и цялата налична мощност още от състояние на  покой – това са характеристиките, които участниците определят като най-впечатляващи при шофирането на електрическия автомобил. В потвърждение на резултатите от полевите тестове и въпреки големия интерес, пробегът от малко над 200км. с едно зареждане бе напълно достатъчен, за едно наистина незабравимо изживяване с Mini E.

С изпитателен парк от 600 автомобила Mini E, BMW Group е първата компания, която включва електрическата мобилност в ежедневието на много хора по света. В рамките на две години, участниците в пилотния проект изминаха над 10 млн. км. с техните електрически автомобили в САЩ, Великобритания и Германия, а Франция, Япония и Китай ще ги последват през 2011г.

Освен всички научни наблюдения, измервания и въпросници, след шест месеца шофиране, всички участници в проекта отговарят и на въпроса – „Какъв е опитът ви с електрическото Mini в условия на ежедневна експлоатация?”. Основните отговори са колкото поучителни, толкова и изненадващи: тестовите водачи определят, че електрическият автомобил посреща над 90% от нуждите им за автономна мобилност. Според тях, полезният пробег и времената за презареждане са приемливи. Те презареждат Mini E най-вече у дома или на работното си място. И не на последно място те държат да шофират със „зелено електричество”.

Припомняме ви, че Mini E е оборудван с електромотор с мощност 204к.с. и максимален въртящ момент 220Нм., позволяващ на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 8.5сек. и да развива максимална скорост от 152км/ч. Комплектът литиево-йонни батерии пък гарантира автономия от около 200км.

Тагове: Mini, Mini E
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg