Автор: admin
Публикувано на: 18.12.2009 01:06:49

Рейтинг:

Електрическо
На автомобилното изложение в Детройт през януари, немската компания BMW ще представи напълно електрическа версия на модела 1-Series. Това е втори електрически проект на баварците, след Mini E.

Концептуалното BMW ActiveE е оборудвано с електромотор, доставящ мощност от 170к.с. и максимален въртящ момент 250Нм., който е наличен още при 0об/мин., както е при всички автомобили с електрически двигатели.

Енергията за агрегата се доставя от комплект литиево-йонни батерии, които са съвместна разработка на BMW и компанията SB LiMotive, и са разположени на местата, където се намират резервоарът и трансмисията при стандартния модел.

Електромобилът е снабден със система за регенериране на енергия от спирачките и гуми с ниско съпротивление, а аеродинамиката му е подобрена. Въпреки че инженерите на BMW са работили доста за оптимизиране на теглото, то все пак се е увеличило до 1 800кг., което е с цели 350кг. повече от това на най-тежката модификация на 1-Series.

По данни на баварците, концепцията ActiveE е в състояние да ускорява от 0-60км/ч. за 4.5сек. и от 0-100км/ч. за по-малко от 9сек., а максималната скорост, която развива е 145км/ч. Разстоянието, което може да измине електромобилът без презареждане пък е около 160км. Зареждането на батериите се осъществява в стандартен контакт за по-малко от 3 часа.

Галерия BMW ActiveE Concept
Тагове: BMW, BMW 1-Series, BMW ActiveE
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg