Автор: admin
Публикувано на: 20.08.2009 23:24:46

Рейтинг:

Електрическият

Първите екземпляри от изцяло електрическата версия на Smart ForTwo ще излязат от завода на компанията в град Хамбах (Германия) около средата на месец ноември. Те обаче ще са предназначени за нуждите на корпоративни клиенти от Берлин и още няколко града в Европа и САЩ, а масовите продажби на модела ще стартират едва през 2012-та година.

Smart ForTwo Electric Drive се задвижва от електромотор, осигуряващ мощност от 41к.с. и максимален въртящ момент 120Нм., който е монтиран в задната част на превозното средство. Максималната скорост, която развива автомобилът е 100км/ч., а ускорението от 0-60км/ч. става за 6.5сек.

Енергията, нужна на двигателя идва от 14-киловатчасов комплект литиево-йонни батерии на компанията Tesla Motors, които са интегрирани в пода на автомобила. Тяхното зареждане се осъществява в стандартен контак, като 30 минути ви гарантират изминаване на 30-40км., а ако са заредени на 100%, то обсегът се увеличава до 115км.

От Smart съобщават, че електроенергията, необходима за изминаването на разстояние от 100км. с ForTwo Electric Drive струва около 2 евро в Германия, колкото е и цената на 2 литра бензин там.


Тагове: Smart, Smart ForTwo, Тунинг
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg