Автор: admin
Публикувано на: 05.07.2010 22:58:10

Рейтинг:

До
Освен като един от най-големите производители на автомобили в луксозния сегмент, компанията Mercedes е популярна и с това, че е сред най-големите доставчици на военни превозни средства.

Вероятно са единици уважаващите себе си армии в света, които не разполагат с военната версия на Mercedes G-Class. Тя е предпочитана заради отличните си офроуд качества, но сега немската компания представи една нова концепция, която променя представите ни за подобен вид превозни средства.

G-Wagon LAPV 6.X Concept също е базиран на неостаряващия G-Class и представлява силно усъвършенствана версия на настоящия военен LAPV 5.4. Прототипът е доста по-здрав, може да превозва повече полезен товар и предлага значително по-голяма сигурност.

Теглото на машината е намалено, но същевременно не е правен компромис в нито едно отношение, а дори напротив. Според разпространената информация, G-Wagon LAPV 6.X може да се движи със скорост от 152км/ч. при това по неравен терен и превозвайки товар с тегло до 1 300кг.

За задвижване на военния автомобил се използва дизелов двигател, а бронировката е на най-високо ниво, като някои от панелите могат да се заменят изключително бързо, в случай че бъдат повредени при обстрел. Преминаването през сухоземни мини също не представлява никакъв проблем, тъй като подът е пригоден да издържа на тях.

Тъй като Mercedes G-Wagon LAPV 6.X е прототип на съвременен военен автомобил, той разполага и с редица модерни технологии. Сред тях са регулиращо се по време на движение окачване, което повишава просвета до 45см., хидравлична спирачна система и система за контрол на налягането в гумите, която има и функция да регулира налягането в тях, според пътната настилка.

Тагове: Mercedes, Mercedes G-Class
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg