Автор: admin
Публикувано на: 02.06.2009 11:29:54

Рейтинг:

Дино
Има доста начини да се проверят възможностите на автомобила, както и много специалисти, които да ги тестват, но ако желаете да получите максимално точни данни за техническите му характеристики, то непременно го  качете на дино стенд.

Трябва да имате предвид, че данните, които ще получите при тестване на дино стенд ще са занижени спрямо тези, които представят производителите на автомобили. Причината е, че компаниите предоставят показатели от измерване с двигателен динамометър, не отчитащ загубите на мощност от трансмисия, диференциал, лагери и т.н., които при някои автомобили достигат до 20%.

Друго основно предназначение на дино стенда е, че той се използва като инструмент за прецизна настройка на двигателя, позволяващ да се оптимизира до максимум неговата работа. Освен това е задължително преди и след инсталиране на чип тунинг на вашия автомобил, да измерите показателите му чрез динамометър, за да установите какъв резултат е постигнат реално.

Ако вече сте решили, че трябва да проверите реалните възможностите на даден автомобил, то е добре да го направите на първокласен дино стенд, за да получите максимално точни и верни данни. Нашият екип Ви препоръчва динамометъра на Тунинг център Overdrive, който е на световноизвестната американска марка Mustang (модел MD-AWD-500-SE) и може да измерва мощност до 1 500к.с. за автомобили с един задвижващ мост и до 2 500к.с. в режим AWD.

Този дино стенд е от вида "Ролинг роуд", което ще рече с така наречените валци (балансирани, 320мм диаметър, ниска инерция и оптимален контакт с гумата), и предлага възможности не само за прецизна настройка на двигателя, но и за измерване на показатели като ускорение, максимална скорост, както и времена за четвърт миля с максимално отклонение до 1/10 от секундата.

Тези функции са възможни благодарение на патентования от Мустанг Динамометри високотехнологичен софтуер за контрол RST (Virtual Road Simulation Technology). Технологията взема предвид теглото и други параметри на автомобила и позволява максимално близко имитиране на натоварването на двигателя, като при реални пътни условия и различни режими.

Стендът Mustang MD-AWD-500-SE е оборудван със светофар (Christmas tree) и има адаптор за мотоциклети, като от Overdrive не са пожалили средства и са поръчали машината с почти цялата гама от допълнителни екстри. Благодарение на това, информацията, осигурена от 6 EGT сензора, 3 MAP сензора (0-4бара), 3 IAT сензора, 2 WBO2 AFM1000, може да се показва, наблюдава и записва в графичен или табличен вид. Дино стендът е оборудван с 2 сензора NTK и предлага лабораторна точност, недостижима за аналогични устройства от ценовия диапазон 250-1 000 щатски долара.

Динамометърът има OBD интерфейс с най-съвременния софтуер "Weather Station" за прецизно отчитане на параметрите на околната среда, сензор за измерване температурата на маслото, индуктивни датчици за оборотите на двигателя, интерфейс за отчитане на "Duty Cycle" на дюзите за впръскване на горивото, възможности за допълнителен ъпгрейд, като запис и показване на регистрация на детонационно горене по време на самия тест.

Трябва да споменем и многобройните възможности за обработка и изобразяване "на живо" на данни, заложени в софтуера към стенда. Както става ясно, получава се една истинска лаборатория за безкомпромисна проверка, измерване и настройване на мощностните параметри на всеки автомобил, движещ се по родните пътища, без аналог по оборудване и възможности у нас и способна да задоволи нуждите и на най-взискателните професионалисти.

Дино стенд – проверете възможностите на автомобила и оптимизирайте двигателя чрез прецизна настройка
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg