Автор: vladi
Публикувано на: 12.01.2011 11:06:55

Рейтинг:

Детройт

Японската компания Toyota представи цели два автомобила с наименование Prius на изложението в Детройт, което ще отвори врати за посетители чак в петък, а в момента достъп до него имат само журналисти.

С концепцията Prius c, от Toyota целят да хвърлят светлина върху нова модификация на популярния хибриден автомобил, за която обаче все още не се разкрива нищо, но се твърди, че ще предлага невиждано съотношение динамика/горивна ефективност за този клас превозни средства. Нейната поява на пазара трябва да се състои през 2012-та.

Toyota Prius v пък ще се появи на пазара още тази година, като тя е базирана на настоящия Prius, но има по-големи габарити и предоставя 50% по-голямо товарно пространство. Тази модификация е насочена към семейства, на които често им се налагат дълги пътувания.

Автомобилът е дълъг 4 615 мм., широк 1 775мм. и висок 1 574мм., а междуосието му е 2 778мм. Тези размери са съответно със 155, 30, 84 и 78мм. по-големи от тези на познатия ни Prius. Обемът на багажника е 971 литра, или с 525 повече.

При хибридната задвижваща система не е настъпила промяна, като тя се състои от бензинов 1.8-литров двигател с мощност 98к.с., електромотор, доставящ допълнителни 80к.с., и комплект никел метал-хидридни батерии. Комбинираната мощност на автомобила достига максимум 134к.с., а по данни на компанията средният му разход на гориво е 5.8л/100км.

Prius v може да се похвали с плъзгащи се задни седалки, което осигурява допълнително товарно място при необходимост, а в оборудването на автомобила е включен панорамен покрив, който е изработен от сплав със смола и има 40% по-ниско тегло, в сравнение със стъклен.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg