Автор: vladi
Публикувано на: 12.01.2011 14:11:29

Рейтинг:

Детройт

Вече ви информирахме, че обновеният Mercedes C-Class дебютира на изложението в Детройт, но определено най-интересният автомобил на щанда на немската компания е електрическият SLS AMG E-Cell.

Суперелектромобилът е една от сензациите на автосалона, но по-интересното около него е, че шефът на Mercedes, Дитер Цетше, потвърди вкарването му в серийно производство през 2013г.

По време на презентацията на Mercedes SLS AMG E-Cell, Цетше заяви, че това е най-съвършеният и високотехнологичен автомобил, който немската компания е създавала в своята 125-годишна история и доказва, че електромобилите имат светло бъдеще.

Припомняме ви, че автомобилът е оборудван с четири електромотора, разположени до всеки колесник, генериращи обща мощност от 526к.с. и максимален въртящ момент 880Нм. Батериите са литиево-йонни, позиционирани под седалките, в централната конзола и в предната част на автомобила.

SLS AMG E-Cell е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 4сек., а от Mercedes твърдят, че той е по-стабилен от стандартния модел. Причините се крият в по-ниския център на тежестта, постигнат в следствие на разположението на батериите, както и на изцяло новото независимо окачване. За момента не е оповестено каква е автономията на електричката.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg