Автор: vladi
Публикувано на: 11.01.2011 09:44:51

Рейтинг:

Детройт

Ford е една от компаниите с най-силно присъствие на автомобилния салон в Детройт. Освен електрическия Focus и концептуалния Vertrek, който ще замести модела Kuga, тя е подготвила и две хибридни версии на C-MAX.

Единият автомобил е наречен C-MAX Energi, като представлява Plug-in хибрид, оборудван с електромотор, 2.0-литров бензинов двигател и високоволтова литиево-йонна батерия. Колата се движи изцяло в електрически режим, но когато енергията намалее, се включва двигателят с вътрешно горене, чиято функция е да презарежда акумулаторите. Нейната автономия е около 800км.

Ford C-Max Hybrid пък не е Plug-in, както повечето такива автомобили в момента на пазара, но иначе останалите компоненти от хибридната задвижваща система са абсолютно същите като на C-MAX Energi. От компанията твърдят, че този автомобил ще предоставя по-добра енергийна ефективност от първия.

И двата автомобила са базирани на европейския Ford C-MAX, но външно се отличават с нова радиаторна решетка. Те ще се появят на пазара в Северна Америка през следващата година, а продажбите им в Европа ще стартират през 2013-та.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg