Автор: admin
Публикувано на: 26.04.2010 13:01:37

Рейтинг:

Цялата
През изминалия уикенд в италианския град Чернобио се проведе поредният Concorso d’Eleganza Villa d’Este, който беше използван от инженерната и дизайнерска компания Zagato за представяне на един наистина уникален автомобил.

Припомняме ви, че първата снимка на така наречената Alfa Romeo TZ3 Corsa беше разпространена точно преди седмица. Автомобилът е създаден в чест на 100-годишнината на Alfa Romeo и 90-годишнината от началото на съвместната работа между двете компании.

Alfa Romeo TZ3 Corsa е произведен само в един екземпляр, което го превръща в наистина уникален. Неговият бъдещ собственик е немският колекционер на коли Мартин Кап, като обаче не се споменава сумата, която е платил за него.

Автомобилът има изключително ниско тегло от едва 850кг., което е постигнато чрез изцяло карбоново шаси и ръчо изработена алуминиева каросерия. Външният вид на модела пък е смесица от ретро и модерни елементи.

Alfa Romeo TZ3 Corsa използва 4.2-литровия двигател на 8C Competizione, чиято мощност от 420к.с. се предава към задните колела, посредством шестстепенна секвенциална трансмисия. Тази комбинация и ниското тегло позвоялват на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 3.5сек. и да развива над 350км/ч.

Галерия Alfa Romeo TZ3 Corsa
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg