Автор: admin
Публикувано на: 21.02.2010 23:22:46

Рейтинг:

Citroen
От Citroen разпространиха официални снимки и информация за най-мощния DS3, чийто дебют ще се състои на изложението в Женева и от който ще бъдат произведени само 1 000 бройки.

Автомобилът, очаквано първоначално да се нарича DS3-R, е получил наименованието DS3 Racing, което напълно отговаря на неговата същност, продиктувана от дългогодишния опит и титли на компанията във WRC.

Citroen DS3 Racing е получил елементи и технологии директно от света на рали шампионатите, сред които множество карбонови детайли по екстериора на колата и аеродинамично тестван заден спойлер, подобряващ стабилността при високи скорости.

Окачването на автомобила е получило редица модификации, предната и задната следа са увеличени с по 30мм., а клиренсът е намален с 15мм., като всички тези подобрения са довели до коренна промяна в поведението на пътя.

DS3 Racing може да се похвали също с мощни четирибутални спирачни механизми, пренастроени кормилна система и ESP, 18-инчови джанти с уникален дизайн и спортна изпускателна система с хромиран накрайник.

Цветът и графиките на автомобила са абсолютно уникални за модела, като каросерията е тъмносива, а покривът, външните огледала и спирачните механизми са оранжеви.

Интериорът е напълно в синхрон с външността. Той е с множество карбонови елементи и широко приложение на оранжевия цват, а на специална табела е изписан серийният номер на автомобила.

Последен, но не и по-важност е двигателят на Citroen DS3 Racing, който е базиран на стандартния 1.6-литров, с мощност 156к.с. В следствие на многобройни модификации и оптимизации, агрегатът вече разполага с мощност от 200к.с., а максималният въртящ момент е нараснал от 240 на 275Нм. За съжаление, французите все още не разкриват какви са динамичните показатели на колата.

Галерия Citroen DS3 Racing
Читателски коментари

diecast - www.hobbyland.bg 2010-02-23 11:46:59 0 отговори

diecast - www.hobbyland.bg

Много добре изглежда. Сиво и оранжево - супер добра комбинация.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg