Автор: admin
Публикувано на: 14.07.2010 12:38:33

Рейтинг:

Citroen
На автомобилното изложение в Женева, Citroen смая света с поредната си впечатляваща концепция, наречена Survolt. Французите вече са завършили прототипа и са решили да демонстрират на какво е способен.

На едноименната писта във френския град Льо Ман, изцяло задвижваният от електричество Citroen Survolt, управляван от пилота Ванина Икс, направи своите първи реални обиколки.

Спортният електромобил е с габарити 3,85м. дължина, 1,87м. широчина и едва 1,2м. височина. При направата на автомобила са използвани тръбно шаси и изцяло карбонова каросерия, а подът е плосък за по-добра аеродинамиката.

Citroen Survolt е оборудван с два електромотора, генериращи обща мощност от 300к.с., енергията за които се доставя от две 31-киловатови литиево-йонни батерии. Концепцията е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за по-малко от 5сек. и да развива максимална скорост от 260км/ч.

С напълно заредени батерии пък, Survolt може да измине разстояние от 200км. Презареждането им в домакински контакт става за 10 часа, а в специализирана станция с високо напрежение – само за 2 часа.

Тагове: Citroen, Citroen Survolt
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg