Автор: admin
Публикувано на: 08.10.2008 23:49:47

Рейтинг:

Citroen

Френската компания Citroen потвърди, че ще стартира серийното производство на концепцията C-Cactus, но не уточни кога точно ще стане това. Автомобилът беше показан миналият септември на автомобилното изложение във Франкфурт.

Концептуалният модел се задвижваше от хобридна система, включваща 1.4-литров HDi двигател с мощност 70к.с. и електромотор, генериращ 30к.с. Освен с този агрегат, производствената версия ще се предлага с още три  двигаеля - 1.0-литров бензинов, отделящ по-малко от 100гр/км. CO2, дизеловият хибрид HYmotion2, консумиращ едва 2.8л/100км. и отделящ 78гр/км. CO2, и изцяло електрически, с нулеви вредни емисии. С последния автомобилът развива максимална скорост от 120км/ч. и изминава разстояние от 160км. с едно презареждане.

Citroen C-Cactus е създаден с около два пъти по-малко части отколкото обикновените автомобили. За неговата направа са използвани множество рециклирани материали, при чиято преработка не се замърсява по никакъв начин околната среда. Тези особености при изработването му са допринесли за значително намаляване на производствените разходи, което логично би следвало да доведе до конкурентна цена на модела. 


Галерия Citroen C-Cactus
Тагове: Citroen, Citroen C-Cactus
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg