Автор: admin
Публикувано на: 07.04.2009 23:39:23

Рейтинг:

Chrysler
Концернът Chrysler LLC обяви, че е разписал договор с американската компания A123Systems за доставки на литиево-йонни батерии, които ще се използват за електрически автомобили с удължен пробег и за изцяло електрически превозни средства.

Според споразумението, двете компании ще си сътрудничат и в бъдеще при разработването на нови технологии. Производството на батериите ще се осъществява в нов завод в Мичиган, благодарение на което ще бъдат открити нови работни места, които са от жизнена необходимост за икономиката на САЩ.

Системата, която A123Systems ще произвежда, представлява стъпаловиден модул от батерии и беше демонстрирана на автосалона в Детройт с моделите Dodge Circuit EV, Jeep Wrangler EV, Jeep Patriot EV и Chrysler Town & Country EV, както и при концепцията Chrysler 200C EV.

Индивидуални литиево-йонни призматични клетки са интегрирани в патентована система за управление на сигурността в батерията, за да се създаде ефективно и гъвкаво решение за съхранение на енергия. Тази стратегия ще се ползва във всички бъдещи електрически автомобили на Chrysler.

От Chrysler обявиха също, че имат намерение да пуснат първият си електрически автомобил на пазара още следващата година.

Галерия Chrysler EV модели
Chrysler подписа договор за литиево-йонни батерии с A123Systems
Тагове: Chrysler, A123Systems
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg